Hozzávalók:
- 1 hagyma meghámozva,
- 1 g
- gerezd fokhagyma meghámozva,
- 2 nagy répa meghámozva,
- 1 nagy póréhagyma, hámozva,
- 1 zeller hámozva,
- 1 teáskanál oliva olaj,
- 850 ml hidegvíz,
- egy kevés zöldségzöldje ízesítésnek,
- 4 egész feketebors (ha nem fő el, ki lehet venni utána)
Vágd össze apróra az összes zöldséget. Melegítsd meg az olajat egy nagy mély serpenyőben, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát kb 2 percig. Ezután add hozzá a többi zöldséget. Hagyd kicsit párolódni az olajban (kb 5 percet), de ne barnuljon meg. Takard le fedővel, ha gondolod. Majd öntsd hozzá a vizet, és forrald fel, majd add hozzá a zöldségzöldjét és a feketeborsot. Vedd lejjebb a hőfokot és takard le fedővel és főzd egy órát. Ha kész, hagyd kihűlni (kb 2 óra) ezek után szűrd le tésztaszűrővel. A maradék levet úgy tudod kinyomkodni a zöldségből ha átnyomkodod a szűrőn.
Ha kész, ellehet őket osztani kis jégkockatartókba, és ha szükség van rá kivenni annyit amennyi kell.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: